Szentmárton-Vet Állatorvosi Rendelő

ONLINE ELŐJEGYZÉS

Tel.: +36 30 229 3999

Rólunk

Dr. Szima Zsolt

Dr. Szima Zsolt

kisállatgyógyász-szakállatorvos

Közszolga szüleim az ötvenes években telepedtek le az akkor még önálló településen, Berettyószentmártonban. Aligha gondolták, hogy évtizedek múltán - egyébként szintén közszolgává lett - gyermekeik is itt alapítanak majd családot. Így történt.
Az Állatorvos-tudományi Egyetemen, Budapesten 1995-ben vettem át diplomámat. Szakdolgozatomat szteroid állatgyógyszerek kan kutyák termékenyítő-képességére gyakorolt hatásairól írtam. Az egyetem elvégzése után gyakornoki évemet nagyobbrészt Debrecenben töltöttem, majd némi hatósági jogkör birtokában tizenkét évig vidéki körzeti praxisban dolgoztam Csökmőn és környékbeli falvakban. Ez idő alatt a haszonállatok gyógyítása mellett folyamatosan végeztem kedvtelésből tartott állatok belgyógyászati és sebészeti ellátását is. A társállatok gyógyítása az évek során mind nagyobb szeletet hasított ki mindennapi munkámból, miközben a haszonállatok ellátása egyre kevesebb feladatot rótt rám. Miután 2009-ben, immáron családommal visszaköltöztem Berettyószentmártonba, rendelőt nyitottam. Lokálpatriótaként a rendelő nevén nem gondolkodtam túl sokat. Közben észre kellett vennem, hogy a kisállatgyógyászat tudományának gyorsvonata az évek során csaknem elhúzott mellettem, ezért 2011. és 2013. között elvégeztem a Szent-István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának klinikus kisállatgyógyász-szakállatorvosi képzését. Posztgraduális diplomamunkámat szintén szaporodásbiológiai témában írtam: szukák ovulációdiagnosztikai célú hüvelyellenállás mérésének hormonális hátterét elemeztem.
Ma főállásban hatósági állatorvos vagyok, ebben a minőségemben elsősorban járványvédelemmel és állatvédelemmel foglalkozok. Emiatt az állattartók csak hétköznap esténként kereshetnek fel rendelőmben.